2017. március 8., szerda

Top 5 Szerda #8


Egy téma, öt könyv, toplista a Top 5 Wednesday keretében.


Sziasztok!
Mai témánk a Sci-fi és Fantasy könyvek. Mivel én Sci-fit nem igazán olvasok, ezért nálam csak a Fantasyra kerül a hangsúly. A téma azért aktuális, mert éppen zajlik a BooktubeSFF díj válogatója, melyről ITT kaptok bővebb tájékoztatást. A Youtube-on immár 3. alkalommal hívják életre ezt a kezdeményezést, melynek lényege, hogy jelölni lehet az előző év kedvenc Fantasy és Sci-fi regényeit különböző kategóriákban, de csak azokat, amik abban az évben jelentek meg. Nevezni bárki nevezhet kedvenceket, utána a Booktube tagjai kiválasztják a három kedvencet, közös olvasást szerveznek, majd megválasztják a legjobbat, erre, ha minden igaz, júniusban fog sor kerülni. A Top 5 Szerda Goodreads csoportjáról minden infót ITT megtaláltok. És most következzenek a kedvenceim!

A gyönyörűséges új angol borítót teszem be nektek ide, mert hát az a macskás még mindig egy hatalmas kérdőjel számomra. Igaz kissé sok információt kapunk az első regényben, ami miatt nagyon oda kell figyelni rá, de a folytatás már egyáltalán nem ilyen. Mivel már tudjuk a világfelépítést, ebben sokkal inkább a történeten volt a hangsúly. Én nagyon szerettem ezt a regényt, bár Paige-et kicsit kevésnek éreztem, a világ, a történet és Arcturus karaktere miatt nálam sikeresen beverekedte magát a top5-be.

Ebben a regényben a mágia megtestesülésébe szerettem bele igazán. Nekem új volt, szerettem. Gyakorolni kellett, tanulni, nem az volt, hogy egyből mindent tudsz, mert van egy képességed. Alina olyan kis kedves, naív teremtés, magányos, ami rendkívül befolyásolhatóvá teszi, de képes felül emelkedni önmagán, ami miatt hatalmasat nőtt a szememben.



Ez a kötet akkora koppanás volt nekem, hogy azt nem tudjátok elképzelni! Engem megetetetett. Észre se vettem, és át lettem verve. A történet elején nem tudod, hogy ki kicsoda, és én valamiért biztosra elkönyveltem magamban, hogy melyik karakter a herceg és melyik az orgyilkos. Hát aztán koppantam, de jó élmény volt kifejezettem. Konkrétan annyira összezavarodtam, hogy félretettem a regényt és elkezdtem blogokat keresni, hogy most én vagyok a hülye vagy mi van? Aztán rájöttem, hogy nem csak én jártam így, úgyhogy megnyugodtam!

Ez a kötet a tavalyi év top-top-top kedvence lett nálam. Valószínű azért, mert akkora pozitív csalódás volt, hogy ez mély nyomot hagyott bennem. Az első rész nem nőtt a szívemhez, mert túl sok volt nekem benne a „most nem mondhatom el, de majd ha megtudod, akkor tudni fogod” típusú közbeékelés, de ez a regény abszolút fantasztikus. Fiatalok, zenélés, elfek, mágia, háttérben dúló hatalmi harcok, egyéni boldogulás, személyiség fejlődés, buli hegyek és nagyon-nagyon vicces! Abszolút ajánlom!

Itt is a kedvenc borítómat mutatom meg nektek, életcélom, hogy egyszer ebben a kiadásban megszerezzem a teljes sorozatot. Igazából ehhez a ponthoz az egész sorozatot is belinkelhettem volna, idestova 18 éve vettem kezembe először a sorozatot, és azóta még nem olvastam újra, így nem tudom bizton állítani, hogy melyik rész a kedvencem, de mivel az első rész hatott rám leginkább, ezért ezt teszem be. Ez volt az a könyv, ami kisgyerekként megszerettette velem az olvasást, tudom, ezzel nem vagyok egyedül. Azóta kisebb-nagyobb kihagyásokkal, de mindig életem része voltak a könyvek. De nem csak emiatt lett az első. Szerintem akkoriban ez egy merőben új és merész történet volt, annyira lebilincselő, annyira magával ragadó, izgalmas és eseménydús. Úgy szerettem volna, ha 11. születésnapomon berepül hozzám egy bagoly… Azóta is várom… még így túlkorosan is mennék!

Ez lenne az én toplistám ebben a pillanatban. Mint mindig, most is nagyon szívesen olvasnám a Ti kedvenceiteket, szívesen veszek ajánlásokat, Trónok harca, Az ötödik évszak, Lépcsők városa tervben van, már a polcomon csücsül (kivéve a Trónok harca, ez kölcsönben lesz majd). Idén szeretnék több felnőtt Fantasyt olvasni, már el is kezdtem, bár van olyan, amibe beletört a bicskám, mégis bizakodó vagyok ez ügyben! Jövő hét szerdán azokról a könyvekről olvashattok, amiktől becsapva éreztem magam!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése