2017. augusztus 27., vasárnap

#TheReadingQuest helyzetjelentés 2. hét

Hogyan is állok? 2. Update


Sziasztok!
Ez egy nagyon jó hét volt a TRQ tekintetében, ugyanis tartottam magam a tervhez! Ugyan fél kettőig olvastam hozzá, de meglett. Elolvastam két könyvet is a héten, így a következő két hétre már csak két könyv maradt, hogy teljesítsem a karakterem fő útvonalát! Elena, akinél a kihívást találtam, már szerdán befejezte az első karakterét, úgyhogy, mint gondoltam is, nekem esélyem se lenne a nyereményre, de nagyon élvezem még így a második hétnél is, hogy haladok a kihívással!
Úgy kezdtem a vasárnapot, hogy Dorkával megbeszéltük, hogy együtt elkezdjük a Remények Jordan számára című könyvet délután. Addig is olvasni akartam, ezért olvastam tovább a múlt szombaton elkezdett könyvet, a Vadak-at, ami olyan jó volt, hogy egész este fél 7-ig le se bírtam tenni! El is jutottam közel a könyv feléig. Kicsit megkönnyebbültem emiatt, úgy éreztem simán meglesz a két könyv a héten. Aztán elkezdtük a Jordant és 58 oldalig jutottam, nagyon tetszett, csak baromi fáradt voltam már.
A hét többi napján a szokásos 30-40 oldalnál nem sikerült többet haladnom, ami kissé elkeserített. Egyedül a szokásos győri utam alkalmával olvastam 80 oldalt. Pénteken úgy döntöttem, befejezem inkább a Vadakat, nem a Jordant olvastam. Sikerült is, úgyhogy pénteken 158 oldalt haladtam, ami király, mivel ugyanúgy csak délután, munka után kezdtem el és estig olvastam.
Aztán jött a szombat, vagyis a tegnap. Amikor már nagyon régóta tervezett kihívást akartam megcsinálni a blogon, de tudtam, hogy időigényes lesz. Délelőtt nekiálltam, ha követtek Instagramon, akkor láthattátok is. Aztán délután 1 óra fele párommal bementünk vásárolni a városba, mert neki hátitáska kellett, nekem meg papucs itthonra, mert tönkrement. Sikerült is mindent megvenni, még pólót és mellényt is vettem, pedig nem volt tervben. Utána pedig a heti bevásárlást is megcsináltuk. Tudjátok, milyen időcsapda ez a vásárlósdi, délután 5-re értünk kb. haza. Akkor még befejeztem a kihívásos bejegyzést, este 6-kor kitettem.
Itt volt szombat délután és még nem olvastam semmit. 120 oldal volt még akkor a Jordanből. Nem izgultam túl a dolgot, úgy voltam vele, hogy max. vasárnap este elolvasom a végét, csak haladjak vele. Hát haladtam! De még hogy! Az egész könyv úgy pörög, hogy elég nehéz még a fejezetek között is abbahagyni, de a vége letehetetlen volt. Fél 2 volt, mikor végeztem, de végeztem, és nem azért, mert csak azért is ki akartam olvasni, hanem mert nem bírtam letenni!
Mezők:
- Egy könyv, aminek a címe egy szóból áll: Jacob Grey: Vadak 300/300 oldal
- Egy kicsi kiadó által kiadott könyv: C. J. Redwine: Az Árnyékkirálynő 0/416 oldal
- Egy könyv, aminek kevesebb, mint 500 értékelése van a Goodreadsen: Gabriella Eld: Remények Jordan számára 354/354 oldal
- Egy könyv, aminek a borítóján részben kitakart arc található: N. K. Jemisin: Az ötödik évszak 360/360 oldal (Értékelés ITT)
- Egy tiltott könyv: Ide azt hiszem, változtatni fogok! Esélyes, hogy William Golding: A legyek ura lesz. 0/? oldal

Két hét alatt 1014 oldalt olvastam, ami azt jelenti, hogy a héten 599 oldalt sikerült haladnom, ami majdnem 200 oldallal több, mint az első hét. Ééééééés dobpergés türütüttüttű türütüttüttű türütüttüttű: Szintet léptem! Éppen, de meglett 50 EXP már Level 2! Nagyon örülök neki, hogy látom a haladást, és úgy érzem, sikerülni fog a karakterem kimaxolása! Még sosem vettem részt ilyen olvasási maratonon, de tök jó érzés! Viszont így már két könyvértékeléssel is adós vagyok! Ma Az Árnyékkirálynőnek fogok nekikezdeni, bízom benne, hogy jövő héten ilyenkor már az is áthúzottként szerepel a listán! Nektek hogy telt a hetetek? Sikerült annyit olvasni, amennyit szerettetek volna?
-----------------------------------------
Minden kép forrása, játék főoldala: Aentee (Read at Midnight)
Minden kép (csak ehhez a kihíváshoz használhatóak) megalkotója: CW (Read, Think, Ponder; Instagram, Twitter)

3 megjegyzés:

  1. Na, ügyes vagy! A lényeg, hogy élvezzük, hisz nyerni úgyse fogunk (legalábbis én biztos nem xD), ha az megvan, akkor már nyert ügy. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi ^^ Igen, szerintem is! Én baromi jól szórakozom egyébként, főleg, hogy jó könyveket is választottam, eddig csak pozitív élményem volt! Elkezdtem Az Árnyékkirálynőt is már, az első 20 oldal után eddig az is nagyon jó, remélem így is marad!

      Törlés
    2. Na, ennek örülök! Hát igen, eléggé könyv-, meg hangulatfüggő.

      Törlés