2017. szeptember 1., péntek

Ezeket fogom olvasni! #4

Szeptemberi tervekről bővebben!


Sziasztok!
Mini-könyvklub, ifjúságis kihívás, egy társasjátékos kihívás remélem utolsó része és könyvtári könyvek határozzák meg a szeptemberi olvasnivalóm listáját! A címekre kattintva a könyvek moly.hu adatlapját éritek el.

A #TheReadingQuest-hez választottam ezt a könyvet, mert kell egy „tiltott” könyvet olvasnom, hogy meglegyen a karakterem. Ezt már gimiben olvastam, kötelező volt, de nem emlékszem rá igazából. Elvileg a játék alatt nem ér az újraolvasás, de mivel nem indultam hivatalosan, úgy értem, ez még belefér. Elég sok könyvet tervezek a hónapra, így egy rövidebbet szeretnék olvasni, hogy szeptember 10-ig mindenképp elolvassam, ugyanis akkor ér majd véget a kihívás! Fun fact! A google fordító szerint ostobaságért tiltották be, de amúgy obszcén tartalma miatt foglalta le 1930-ban az Amerikai Vámhivatal. (Forrás ITT



Mini-könyvklub 8. fordulójának szeptemberre megszavazott könyve! Mindhárom megszavazott könyv elég érdekesnek tűnik. Erre a körre ezt a könyvet választottam én is, úgyhogy nagyon örültem neki. A másik két könyv egyébként októberre: Oscar Wilde: Dorian Gray arcképe; novemberre: Markus Zusak: A könyvtolvaj. Sajnos a 2017-es kiadások szeptember végéig ki vannak adva a könyvtárban, így egy korábbi verziót fogok tudni kihozni, remélem ettől még rendben lesz.

Részt veszek a molyon egy társasjátékos dobókockás kihíváson is, amihez most olyan könyvet kell olvasnom, aminek a címkéi közt szerepel, hogy Nobel-díj! Ezt a könyvet gyerekként olvastam, 14 évesen, és nagyon tetszett! Már régóta tervezem újraolvasni, most elérkezett rá az idő! Kíváncsi vagyok, most is akkora hatással lesz-e rám, mit anno.



Könyvtári könyv, haladni kéne vele. A Könyvutca blogon láttam erről a könyvről értékelést, és nagyon megfogott! Bár segített az is az ügyben, hogy egy régi Volkswagen kisbusz van a borítón! A történet Benről szól, aki egy olyan városban lakik, ahol nincsenek fiatalok, csak öregek. Ő vigyáz nagypapájára. Aztán egyszer csak betoppan az életébe Léna, aki elvileg összekuszálja a dolgokat. Már régóta tervezem elolvasni, nagyon kíváncsi rá! Akkora mázlim van, el sem hiszem! Az aktuális ifjúságis kihíváshoz ezt a könyvet választotta nekem Readergirl, úgyhogy mindenképp szeretnék sort keríteni rá még szeptemberben. Tervbe volt, hogy szegényt tolni fogom, ha más könyvet kapok választottnak, de nem kell szerencsére! Október 15-ig van időm teljesíteni, de annyira birizgálja a fantáziám, hogy szeretnék végezni vele az ősz első hónapjában!

Szintén könyvtári könyv. Ez az a könyv, amiről még senkitől nem hallottam rosszat! Mindenki dicséri. Ráadásul ez egy egykötetes fantasy! Úgyhogy nagyon-nagyon kíváncsivá tettek azok, akik ajánlották. Valamint annyira szép kiadás! A lapok széle fekete, meg vannak belül is fekete lapok! Imádom! Amúgy a történetről semmit nem tudok, így jobban szeretek beleugrani, mert legalább nem spoilerezte le senki a jó eseményeket.

Úgyszintén könyvtári lesz, ráadásul nagyon ácsingóztam utána. Már akkor kinéztem, mikor már felkerült az adatbázisba, de még nem volt kölcsönözhető. A könyvtáros néni pedig volt olyan kedves és amint lehetett, előjegyezte a nevemben! Egy nagyon jó sorozat befejező kötete, az első rész annyira becsapott, hogy amiatt lett igazán kedvenc. Még nem vitte vissza, akinél van, viszont hétfőn lejár a határideje, remélem, nem húzza majd nagyon sokáig!


Impozáns tervek, meg kell hagyni! A kárhozott úgy tűnik, októberre marad szegény. De nem baj, haladni kell a könyvtári könyveimmel is. Úgy érzem, hogy ez így még teljesíthető is, mert a Candide és a Pampa blues is elég rövid. Nagy reményekkel indulok a hónapnak, elég jó előérzetem van az üggyel kapcsolatban! Ti miket terveztek olvasni ebben a hónapban?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése