2017. október 1., vasárnap

Képzelt riport egy moonshadow-i rockfesztiválról – Music Projekthét 2017



Sziasztok!
Ma kezdődik az újabb projekthét, melynek központjában a zene áll! Először veszek részt a projekthéten, több bejegyzéssel is készülök ez alkalomból! Ma van a zene világnapja, ez adott indokot a témához is. Lent a bejegyzés alján megtaláljátok a többi résztvevőt, a fenti kép Virág érdeme (ő a projekt ötletgazdája is, köszi Virág!), a lenti playlist pedig Sol (nagyon király lett, itt is köszi)! A most következő bejegyzés egy saját írás, fogadjátok szeretettel az agyszüleményemet, melyben általam olvasott karakterek buliznak együtt a Holdárnyék fellépésén! Leszögezem, hogy poénból készült, nem török írói babérok felé, nyugodtan lehet kritizálni! Ezennel a projekthetet ünnepélyesen megnyitom! Nézzetek be a többiekhez is!

- Remélem nem fog esni, még a végén elfolyik a szemceruzám!
- Ugyan Robin, Moonshadowban maximum köd van, nem fog esni az eső. Gyere, igyunk valamit, amíg nincs nagy sor.
- Oké Jordan, de ne erőset, nem akarok kidőlni még a koncert előtt. Amy olyan jól néz ki, igaz ő nem Brielle! Bárcsak itt lenne, biztos jól szórakoznánk!
- Mi a helyzet, elkezdődött már? – kérdezte Gok kezében a mindig elmaradhatatlan papírpohár, benne kávé.
- Áh, még csak az elő zenekar hangol, de az is jó bulinak ígérkezik.
- Ki is játszik? Jah, igen, a Stone Sour. Ők annyira nem érdekelnek. Majd visszajövök, mire kezdődik a Holdárnyék! – ezzel fekete ködbe burkolózva eltűnt.
- Utálom, mikor ezt csinálja! – sziszegte Jordan a fogai között. – Már gyűlik a nép a HaBár standjánál, látszik, hol a legjobb a kiszolgálás, bírom ezt a csajt! Nézd csak! Ott van Ben és Léna, mellettük még van hely! Sziasztok! De jó, hogy ti is itt vagytok! Sikerült babysittert találni Karlnak?
- Anyám méltóztatott hazajönni pár hétre, így el tudtunk jönni, már épp ideje volt, vagy fél éve nem is láttam. – mondta Ben.
- Tudtátok, hogy a Holdárnyék egy ideig itt élt? – kérdezte Léna.
- Aha, azért jönnek vissza ide minden évben, a gázsijukat pedig felajánlották az iskolának, hogy azokat a kékköpenyeseket támogassák. Nem tudom, miért kell ilyen különc hacukát hordani.
- Épp te beszélsz, aki meg nem válnál a kalapodtól egy percre sem?
- Az más. Kivel beszélted még meg, hogy találkozunk?
- Hát igazából senkivel, csak azt tudom, hogy ki lesz itt, aztán vagy összefutunk, vagy nem. Tudod, hogy megy ez, a leglehetetlenebb helyzetben fut össze az ember az ismerőseivel. Rubyék biztos jönnek Holdárnyékra, szerintem velünk fognak az első sorban tombolni, meg talán Lia, Rafe és Kaden is befut addig, ha képesek túllépni azon, hogy most végül is ki kivel van. – sorolta Jordan. – Jó lenne, ha az egyikük felszedne már egy lányt magának, megnyugodnának a kedélyek.
- Hé, srácok, - szólt oda Léna – nincs kedvetek körülnézni? Unatkozom, hátha van valahol valami szórakoztató!
- De persze, menjünk! – felelte Robin.
Ezzel felkerekedtek, hogy birtokba vegyék Moonshadow ködbe burkolódó vidékét. Az utat végig lámpások szegélyezték, amitől olyan középkori hangulat fogta el a fesztiválozókat. A szürkületi ég alatt a nagyszínpad fényei bevilágították az eget. A jókedv tapintható volt, már mindenki a nagy eseményt várta. Közben mindenféle étel illata terjengett a levegőben. Volt itt minden, mi szem-szájnak ingere, különféle bódékban különféle nemzetek étel és italkülönlegességei várták a bátor jelölteket, hogy próbára tegyék ízlelőbimbójukat. De persze az italos pultoknál volt a legnagyobb sor. A legtöbb ember kezében vagy övére tűzve fesztiválpoharat lehet látni, bennük különféle színű italokkal. A nyár slágere vitathatatlanul a rosé fröccs. Vigyázzatok vele, szívószállal veszélyes, hamar fejbe vág.
Két koncert között sem unatkozott senki, aki körbejárta a terepet. Különböző sportolási és szórakozási lehetőségek vártak mindenkire. Volt egy rész, ahol kocsmasportot lehetett játszani. Volt felállítva darts (a műanyag hegyű, nehogy kárt tegyenek egymásban), csocsó és beerpong. Egy tíz méterrel arrébb vízi focipálya várta a csapatokat, a nyertes jutalma pedig egy italvásárlási kupon volt. A kicsit nyugodtabb légkörre vágyók kipróbálhatták a függő- és nyugágyakat, ahol olvasni és rejtvényt fejteni is lehetett, ha képes voltál elvonatkoztatni a Cleadur sátorból kiszűrődő zenebonától.
A társaság, miután kiszórakozta magát, elfoglalta helyét a nagyszínpad előtt. Itt valóban összegyűlt a bagázs. Kaden és Rafe fegyverszünetet kötöttek és élvezték az előadást. Rubyéknak kicsit sok volt az ember, nem számítottak ekkora tömegre, de végül el tudtak lazulni, nem fordultak folyton hátra, hogy Pszí ügynökök után kutassanak. Még Gok is visszatért, magával hozta Nestort, akinek már nagyon hiányzott Jordan. A Stone Sour fergeteges koncertet adott, jól bemelegítette a közönséget a Holdárnyék érkezésére. Akik ebben a pillanatban léptek a színpadra!
- Jó estét Moonshadow! Jól érzitek magatokat? – kérdezte Amy, aki végig mezitlábazott a mikrofon állványok előtt egy falatnyi rövidnadrágban és spagetti pántos Avanged Sevenfold felsőben. A közönség felhördült! Ennyi ember még sosem nézte egyszerre a Holdárnyék koncertjét! – Hű, úgy látom, a hangulat már megvan, mi akár haza is mehetnénk!
- NEEEEEEE! – érkezett a közönség reakciója
- Valóban? Buliznátok még? Hát akkor kezdjünk is bele!  - közben a színpadra léptek sorban a többiek is, Lea, Kim, Jerry, Will és Gary. Winston Burke oldalról kísérte figyelemmel az eseményeket.
Hatalmas koncert volt! Eljátszották az összes ismert nótájukat. A Kotangens X-szel kezdtek, aztán jött sorba a többi: Igekötő Klub, Csillagleső, Tanulni kell, Engem akar, Város 15, Szociopata, A Mágus, Oszlopváros, Jeremiád, Örökvirág. A Csillaglesőnél együtt táncolt a közönség Kimmel és Leával. A nosztalgia kedvéért játszottak pár feldolgozás számot is, de az új dalaikat sem hagyták ki a repertoárból. Két órán keresztül tartott a zúzás. Az évtized legnagyobb bulija volt!
- Hát ez nagyon ott volt! – kiabálta túl a tömeget Ruby. – Rio sajnálhatja, hogy nem jött el!
- Majd megmutatom neki a videókat, amiket csináltam! – mondta Gok. – Biztos elfogja majd a sárga irigység!
- Megmondom őszintén, én nem akartam eljönni – szúrta közbe Rafe –, de nem akartam, hogy Lia és Kaden együtt jöjjenek… És milyen jól tettem, életemben nem szórakoztam ilyen jól! Nem is gondoltam, hogy a zene ilyen hatással is lehet az emberre!
- Én azt hiszem lesz holnapra pár kék-zöld foltom, lehet óvatosabban kéne a pogózók közé vágódnom legközelebb!
- Hát igen, Kaden, meg a szörffel is vigyázz legközelebb! Talán a cuccodat ideadhattad volna előtte.
- Oké, Lia, igazad van, azért nagyon jó poén volt!
- Igen!!! A Csillagleső volt a legjobb! Olyan jó, hogy a rájátszásban újra előadták, és mindenki táncolt! – örvendezett Léna, rajta látszott a leginkább, mennyire jól érezte magát.
- Én még buliznék! Gyertek, menjük tovább, keressünk valami jó kis helyet! – hozta fel a témát Robin.
- Menjünk! – vágták rá a többiek kórusban.
Ezután már nem volt több koncert, ezt úgysem lehetett volna überelni. A felspannolt közönség még hajnalig bulizott a retro sátorban vagy a karaoke kisszínpadon. Jordanék mindenhova betértek, nem tudtak lenyugodni. Mikor már jött fel a nap, kidőltek a sátraikban. Gok persze hazateleportált, gyűrűin még megcsillantak a felkelő nap fényei, utána nem maradt más utána csak egy papírpohár és a fekete füst.


Remélem, tetszett nektek ez a kis szösszenet, én nagyon jól szórakoztam a megírása alatt! „Projekthét” címke alatt megtaláljátok majd az összes bejegyzésemet a témában, lesz a héten még pár reményeim szerint. A lent található playlistet bogarásszátok nyugodtan! A nevünkre kattintva a molyos adatlapunkat, a blognevekre kattintva a blogokat éritek el, a play gombbal pedig a kedvenc zenéinket tekinthetitek meg a Youtube-on!



#01
Virág
-
Never Let Me Go
#02
Annie
-
Lap lap után
#03
Réta
-
HaBár, a könyves kocsma
#04
Ashley Redwood
-
Fleur de Livre
#05
Neverhood
-
Neverhood's Diary
#06
K. A. Hikari
-
Írásaim Tárháza
#07
Dorka
-
Anya olvas
#08
Wandamaci
-
Wandamaci (könyv)birodalma
#09
Gothic
-
Goodbye Agony
#10
Sára
-
Metaforaszennyezés
#11
Csokitorta
-
Varázstinta
#12
Barby Malik
-
Kitablar
#13
Molly
-
Coffee and Manga
#14
Perpetua feat. Indie
-
Könyvjelző
#15
Kovkira
-
Miss Library
#16
Sol
-
Könyvvadászok

4 megjegyzés:

  1. Hát ez baromi jó lett :D
    "Már gyűlik a nép a HaBár standjánál, látszik, hol a legjobb a kiszolgálás, bírom ezt a csajt!" - ezen akkorát röhögtem xD de amúgy én is bírom a csajt ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :D Az úgy adta magát az a mondat :D :D
      megbízható forrásból tudom, hogy ő is bír téged ;) :D

      Törlés
    2. Valahogy éreztem, mind a kettőt ;)

      Törlés