2017. október 11., szerda

Top 5 Szerda #38

Egy téma, öt könyv, toplista a Top 5 Wednesday keretében.



Sziasztok!
Halloween hónapjának második témája: hátborzongató könyvek! Nem kell horror könyvekben gondolkodni, elég, ha egy könyvben volt olyan jelenet, ami hátborzongató vagy ijesztő volt. Ez a kitétel nekem nagy segítség, mert nem igazán olvasok horrort. A moly szerint eddigi életem során 6 db horror és hozzá még 1 db thriller címkéjű könyvet olvastam. (A hatból van, ami még thriller is, de ez végül is lényegtelen). Ebből azért nehéz lenne 5 olyat kiválasztani, amit még ajánlani is tudnék. Egyszóval műfaj szerint elég vegyes felvágott lesz a felhozatal! A könyvek ABC sorrendben követik egymást! A Goodreads csoport linkjét ITT eléritek. A bejegyzés alján megtaláljátok a többi résztvevő bloggert, amint az övék is kikerül, frissítem a linkekkel, addig a blogjaik linkjét teszem a neveik alá!

Utazókönyvként került hozzám az írónő és a moly jóvoltából. Egy krimi történet, ahogy egy újság cikkeket ír egy sorozatgyilkosról. Leveleket kapnak tőle, ők pedig leközlik. Teljesen elkülönül a könyv stílusa és a sorozatgyilkos stílusa. A kert, ami a borítón is van, tényleg hátborzongató. Mint a filmekben, mikor süvít a szél, nyikorog a kapu, falevelek zörögnek a kockaköveken, és közben sejtelmes zene szól a háttérben. Teljesen olyan. Nagyon élveztem a könyvet, kíváncsian várom SL sorozat folytatását!

Lehet, hogy van jobb könyv a témában, viszont én egyelőre csak ezt olvastam. Már maga az, hogy a mai modern világban még mindig létezik a jelenség, ahol egy 10 éves kislány már elvált nő lehet, engem teljesen lesokkolt. Az egészet Nudzsúd szemszögéből látjuk, így sokkal borzasztóbb volt olvasni, mintha egy felnőtt mesélte volna el. Szegény, fel sem fogta, mekkora lépést tett akkor, mikor belépett a bíróságra.


Stephen King nem maradhatott ki a sorból! Ez a könyv négy kisregényből épül fel. A leginkább hátborzongató és emlékezetes számomra a második volt, A jó tanuló. Ez a történet egy újságkihordó fiú és egy náci háborús bűnös kapcsolatáról szól. Arról, hogy a történetek, amiket hallunk mennyire befolyásolják egy gyerek személyiségét. Imádtam. Az egész könyv jó volt, de ez nagyon hátborzongató volt számomra.


Maga a könyv nem félelmetes, de Fehér London világa, lakói, akik a mágia elfajzott uralási kényszere miatt már magukat csonkítják meg, számomra nagyon félelmetes volt! Soha nem akarok Fehér Londonba menni. Ott mindenki gonosz és a vesztedet akarja. Remélem Kell és Lina nem fognak sokat ott időzni a következő könyvben!



Őt is többször emlegettem, főleg mostanában, hogy újra elővettem, bár még azóta se haladtam vele. Ebből a listából ez a könyv sem maradhatott ki. Egy csapat gyerek kénytelen boldogulni egy lakatlan szigeten. Vajon hogy viselik, hogy nincs irányítás? Miféle deviáns viselkedés alakul ki a gyerekekben annak hatására, hogy igazából mindent szabad! A végére elég durva dolgok történnek!


Jövő héten biztosan nagyon változatosak lesznek a csapat bejegyzései, ugyanis elég nyitott lesz a téma: könyvek, amelyekben az általad választott paranormális lények szerepelnek. Még nem gondolkodtam el rajta, hogy én mikről fogok írni, viszont már most várom a többiek választottjait! Nézzetek be hozzájuk is hátborzongató könyvekért!
További résztvevők:
Többiek:

fejléckép INNEN származik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése