2017. október 18., szerda

Top 5 Szerda #39

Egy téma, öt könyv, toplista a Top 5 Wednesday keretében.


Sziasztok!
Mai témánk: Könyvek, melyekben általad választott természetfeletti lény szerepel. Azt hittem, hogy ez lesz számomra a hónap legegyszerűbb témája! Annyi kedvencem van, olyan sok fantasyt olvastam! Igen ám, de sok könyv sorozat része, egy sorozatból pedig nem akartam több részt hozni. Úgy, hogy ki kellett választani egy lényt, nekem megnehezítette a dolgom. Imádom a sárkányokat, de csak négy könyvet tudtam volna összeszedni. Boszorkányból hármat, tündérből is négyet, úgyhogy maradt a vámpír. Az egyik könyvvel így is csalok picit, nem is én lennék, ha nem. A Goodreads csoport linkjét ITT eléritek. A bejegyzés alján megtaláljátok a többi résztvevő bloggert, amint az övék is kikerül, frissítem a linkekkel, addig a blogjaik linkjét teszem a neveik alá!

A sorozat első három része igazából külön trilógiaként is kezelhető, ez pedig egy nagyon jól sikerült lezáró kötet volt. Nem igazán a vámpírok a főszereplői ennek a sorozatnak, de azért van, aki fontos szerepet tölt be, mint például a Napjáró! A klisés megoldásaival is egy jó YA fantasy világot épített fel Cassie, egész franchise nőtte már ki belőle magát. Érdekes lények, érdekes emberek, akikkel szívesen megismerkedne az ember!

Vámpíros könyvek közül nem lehet kihagyni Gabriella Eld könyveit, a főbrigád két, sőt a végére több tagja is vámpír. Robin imádnivaló karakter, Rio meg hát Rio, ő az irányító, aki mindig tudja, milyen helyzetben mit kell tenni. Rettenetesen megszenvedte az életét, megértem, hogy miért lett kissé megkeseredett. A második részben jobban főszerepet kap ez a faj, kíváncsian várom, hogy a harmadikban mennyi szerepük lesz!


Magyarország legismertebb vámpirológusa, Bori, beépül a magyar okos vámpírok közé. Nagyon hihetően van ábrázolva benne, hogy milyen lenne, ha a vámpírok kis hazánkban az utcán köztünk járnának. Nagyon tudtam vele azonosulni, mert átéreztem a mögötte rejlő igazságokat. Nagyon magyar, igazi hiánypótló regénynek tartom.



Eddig négy részt olvastam a sorozatból, és amúgy nekem a film is tetszett. Azért is álltam neki a sorozatnak. Szeretem, hogy erős női karakter van a központban, de néhol elrontották azzal, hogy a romantika és a szerelem elveszi az eszét. Nagyon kíváncsi vagyok, hova fut ki a sorozat. A társadalmi felépítést is ötletesnek találom, vannak vámpírok, rájuk pedig vigyáznak a dampírok, akik félig vámpírok félig emberek, erősebbek fizikálisan, mint az emberek, gyorsak a reflexeik, arra születtek, hogy testőrök legyenek. Vagy anyák, hogy újabb dampírokat szülhessenek!

Ő lenne egy kicsit csalás, mert elvégre ez egy novelláskötet. Viszont vannak benne vámpírok! Imre Viktória Annának van benne egy nagyon jó kis története, amiben két vámpírt történetét ismerjük meg római vakációjuk során. Nagyon érdekes volt olvasni arról, hogy vajon egy több száz éves vámpír vágyik-e még arra, hogy hús-vér, érző és lélegző lény legyen? Együtt érezni nem tudtam velük, mert bűntudat nélkül gyilkolnak, de olyan dolgokra világított rá a novella a vámpírokkal kapcsolatban, amibe még nem addig nem gondoltam bele.

Valószínű nem okoztak nagy meglepetést a választott könyvek, ez most egy ilyen hét! Jövő héten olyan nem horror könyveket szedünk nektek össze, amik valamiért mégis félelmetesek voltak! Nézzetek be a többiekhez is!
További résztvevők:
Többiek:

fejléckép forrása: Wallpapercave

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése