2018. április 10., kedd

Zombi apokalipszis könyvekkel kihívás



Sziasztok!
Ma egy nagyon érdekes kihívással érkeztem! Imádom a húzogatós kihívásokat! Virág, a Never Let Me Go bloggere pedig volt olyan kedves, és kihívott egy ilyenre, ami ráadásul kicsit más, mint az eddigiek! Virág bejegyzését IDE kattinva eléritek! A játék lényege az, hogy felírsz tíz könyvcímet cetlikre, és minden kérdésnél húzol egyet. Utána random kinyitod a könyvet valahol és az első név, aki szerepel az oldalon, az lesz a választott karakter! Tök jó! Az igazat megvallva, elrontottam, mert én úgy kezdtem el felírni a neveket, hogy én választottam ki, magamat is bele akartam tenni. Ez így mondjuk izgalmasabb, mert egész erős szereplőket írtam volna össze magamnak! Bár sajnos így Tamás tábornagy tuti kimarad, az könyvtári könyv volt. No de lássunk neki!
1.
Az első ember, aki meghal
Szegény, sajnálom. Egész jófej volt. Ő egy mellékkarakter a történet szempontjából, de Nemezis mellett állt és segítette őt, amikor forró volt a talaj. Neveninek fogalma sem volt, hogy Nemezis micsoda valójában. Neveni egy lázadó nép sarja, akik nem kérnek többé az elnyomásból. Ennek megfelelően ő is próbál a maga módján ő is tenni a rendszer ellen.
2.
Akit kibuktatsz, hogy elmenekülj a zombik elől
Szögezzük le, hogy alapjáraton nem csinálnék ilyen aljasságot. Ő mondjuk tipikusan az a karakter, aki megérdemelné. Nagyon tenyérbe mászó és ellenszenves. Talán még Secrecy lett volna nála jobb megoldás. Ez a könyv egy eléggé rózsaszín történet, megfűszerezve egy kis misztikummal. Számomra könnyed nyári kikapcsolódás volt.
3.
Az első, aki zombivá változik
Ebben a részben meg is érdemelné. Erik itt egy kis hisztis ötéves szintjén volt. Bár azóta beszélgettem róla másokkal is, és felmerült az is indoknak, hogy teljesen érthető, hiszen ez a reális reakció, ha az ember épp világot ment, nem pedig az, hogy egyből ő a hős. Ebben is van ráció, meg kell hagyni. A második részre mondjuk már számomra is szerethető karakterré vált.
4.
Aki téged buktat ki, hogy elmeneküljön a zombik elől
Szerintem simán megtenné, ha a cél szentesítené az eszközt. Elvégre, ha olvastad a történetet, tudod, hogy mi áll az ő hátterében. Az Oculus vége amúgy elég nagy pofon. Nem csak a legeslegvégére gondolok, hanem a szálakat mozgatók kilétére. Nagyon várom a könyv folytatását. Bízom benne, hogy fény derül pár dologra, amikre tudni szeretném a választ. De ha a második rész vége is olyan lesz, mint az Oculus, akkor jajj lesz A. M. Aranthnak, ha legközelebb találkozunk.
5.
A csapat idiótája
Ő nem éppen a legjobb választás erre a pontra. Ha ő lesz a csapat idiótája, akkor nekünk végtelenül lőttek. A poénok halva születnek. Eragon egy komoly sárkánylovas, nem emlékszem, hogy valaha is viccelődött volna. Nem baj, egy zombi apokalipszis alkalmával amúgy se nagyon van mit nevetni.
6.
A csapat agya
Jobbat nem is találhattam volna, ő Jorg gyerekkori tanítómestere. Az alapvető ismeretektől, taktikán és harcművészeteken át mindenfélére tanította a trónörököst. És mindezt mivel hálálta meg az akkor 14 éves herceg? Hagyta, hogy tanítója vérében fekve heverjen a padlón. Micsoda jól nevelt viselkedés.
7.
Az ügyeletes orvos
Amikor eleinte karaktereket írtam fel, ő akkor is a listán szerepelt! És a kinyitott oldal első szava volt! Kétség sem férhet hozzá, hogy részt akart venni a játékban! Bár, ha végig kéne néznem, ahogy műt, nem biztos, hogy élvezném. Sigrud egy kissé elmeháborodott, én azt vettem észre. Ha jól emlékszem, konkrétan kiharapta valaki gigáját. A steril műtő fogalmát nem ismerte már akkor sem, nem mintha műtét céljából tette volna.
8.
A fegyerszakértő
Majdnem Alec! Egy sor választotta el őket. Alecre jobban illett volna a szerep. A Mennyei tűz városában Clary még nincs teljesen tisztában képességeivel, max a végén, ha jól emlékszem. Viszont találékony, talpraesett és nem fél összepiszkolni a kezét. Szóval még jól is sülhet el a dolog. Ha nem is ismeri az adott fegyvert, nem fog félni kipróbálni, szerintem.
9.
A harcos
Megnyugodtam. Van remény túlélni és elbújni valami rejtett kis zugba. Vagy épp egy másik világba. Igaz, hogy én nem vagyok antari, de talán mégis lehetne rá valami módot találni, hogy a párhuzamos világok segítségével Szürke világunk határait átlépve magunk mögött hagyjuk a rothadó hullák tömkelegét. Kell tuti megölne jó párat közülük, míg a többieket biztonságba helyezi. Efelől semmi kétségem nincs.
10.
A csapatkapitány
Esküszöm, nem csaltam! Az alkoholista vámpír, Béla. Ő lesz a csapatkapitányunk, míg hátunkból folyamatosan darabkákat harapnak le a zombik. Lelki szemeim előtt látom, hogy Kell mágiája sem segíthet rajtunk, ha Bélán múlik a jövőnk. Mindegy, én mindent megpróbáltam. Bízom benne, hogy még így is túlélném! Béla for president!

Hát ez igazán klassz volt! Az elején tudtam már, hogy élvezni fogom, de örülök, hogy nem csalódtam. Szeretném megkérni Arwent, Dorkát és Christine-t, hogy alakítsák ki ők is a nyerő bandájukat! Ha nektek is van kedvetek, készítsétek el ti is, jó móka! Hajrá, előre a túlélésért!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése